Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέος γύρος στη διαμάχη των ευρωπαϊκών Αρχών με την Google

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν από τον κολοσσό του διαδικτύου να γνωστοποιεί ποια προσωπικά στοιχεία χρηστών έχουν συλλεχθεί.

Νέο κύκλο πιέσεων προς την Google ασκούν οι ευρωπαϊκές Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, προκειμένου η εταιρεία να γνωστοποιεί στους χρήστες ποια προσωπικά στοιχεία τους έχουν συλλεχθεί.

Η «διαμάχη» της Google με τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, χρονολογείται από το Μάρτιο του 2012.

Τότε, η Google ανακοίνωσε ότι συνδυάζει δεδομένα που αντλεί τόσο από τη μηχανή αναζήτησης όσο και από το YouTube, το Gmail και το Google Maps.

Σύμφωνα με τις αρχές προστασίας δεδομένων μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών κρατών, οι χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ωστόσο, επί της ουσίας η Google δεν κρίθηκε ένοχη ότι υποκλέπτει δεδομένα. Εκείνο που της καταλογίστηκε είναι ότι δεν γνωστοποιεί αρκετές πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που καταχωρούνται στο σύστημά της.

Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία άρχισαν έρευνα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο, η γαλλική Αρχή προστασίας δεδομένων επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Google.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.