Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικούς - ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους πρυτάνεις περνά η τελική έγκριση των μεταπτυχιακών.

Την τελική έγκριση του Προγράμματος των Μεταπτυχιακών Σπουδών την έχει ο πρύτανης του εκάστοτε Ιδρύματος αναφέρει ένα από τα άρθρα τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας. Με το εν λόγω άρθρο δεν απαιτείται πλέον η τελική έγκριση από τον Υπουργό Παιδείας όπως προέβλεπε το Ν.3685/2008.

Ο πρύτανης ασκεί ουσιαστικό έλεγχο επί των στοιχείων στ, ζ, η, της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του ν.3685. Τα στοιχεία αυτά αναφέρουν τα εξής:
στ) Στον αριθμό των μεταπτυχιακών φοιτητών, τις δυνατότητες και τις ανάγκες του οικείου Τμήματος σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος.
ζ) Τη χρονική διάρκεια λειτουργίας του Π.Μ.Σ. και αναλυτικά το κόστος της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, της λειτουργίας και τις πηγές χρηματοδότησής του.
η) Την έκθεση αξιολόγησης σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 1 του παρόντος νόμου. (Τμήματα των Α.Ε.Ι. μπορούν να οργανώνουν αυτοδύναμα ή να συνδιοργανώνουν μεταξύ τους ή με ομοταγή ιδρύματα του εξωτερικού Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Π.Μ.Σ., για τη χορήγηση Μ.Δ.Ε. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος έγκρισης Π.Μ.Σ. προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η συνυποβολή της έκθεσης αξιολόγησης του οικείου Τμήματος, σύμφωνα με το ν. 3374/2005 (ΦΕΚ 189 Α ́), από την οποία προκύπτει η ύπαρξη των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη λειτουργία του Προγράμματος).

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Για το ΕΑΠ αναφέρει η τροπολογία ότι κατ’ εξαίρεση ο πρύτανης, ο αναπληρωτής πρύτανης και ο κοσμήτορας μπορούν να διδάσκουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού προσωπικού, αμισθί, ασκώντας παράλληλα το διοικητικό, διδακτικό και ερευνητικό επιστημονικό έργο τους στο ίδρυμα στο οποίο ανήκουν.

Στην αιτιολογική έκθεση εξαίρεση για τα πιο πάνω μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ώστε να μπορούν να διδάσκουν στο ΕΑΠ, αμισθί, ασκώντας παράλληλα το επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο τους.

Σίτιση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Επίσης παρατείνεται μέχρι την 31-1-2015 η διάρκεια της σύμβασης για τη σίτιση των φοιτητών στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, εκτός εάν ολοκληρωθεί η τακτική διαγωνιστική διαδικασία, οπότε και λήγει η υπάρχουσα σύμβαση σίτισης. Η πληρωμή της δαπάνης θα πραγματοποιηθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Ρύθμιση για το 30μηνο των εκπαιδευτικών
Όπως έγραψε το newsbeast.gr παράταση για ένα χρόνο δίνεται στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο 30μηνο.

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής: «Μέχρι και το σχολικό έτος 2015-16 όσοι εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν την 30ή Ιουνίου 2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, διορίζονται επιπλέον, εφόσον υπάρξουν διορισμοί και δεν έχουν διοριστεί κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου κατά τη σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.