Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Προς ενοποίηση τα επιδόματα σε οικογένειες με παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η καταβολή τους με ενιαία ηλεκτρονική αίτηση.

Προς ενοποίηση οδεύουν τα επτά επιδόματα που δίνονται στις οικογένειες με παιδιά από τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου πρόθεση είναι η απόδοση αυτών των επιδομάτων με μια μόνο αίτηση καθώς και η ενιαία απόδοση του συνόλου των επιδομάτων. «Θέλουμε να συνδέσουμε τα επιδόματα που χορηγούνται στα παιδιά που είναι στην υποχρεωτική εκπαίδευση με την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής» δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός Παιδείας με τη σειρά του υποστήριξε ότι μέσα από την υπέρβαση της γραφειοκρατίας που πρότεινε το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα υπάρξει μικρότερη σχολική διαρροή.

«Η ενοποίηση των επιδομάτων, η οικονομική τακτοποίηση της είσπραξής τους και το τελικό ποσό, όταν καταβάλλεται όλο μαζί, θα δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να μειώσουμε τη σχολική διαρροή. Δεν είναι φυσικά η επιδοματική πολιτική η μόνη πολιτική εναντίον της σχολικής διαρροής αλλά οπωσδήποτε τα χρήματα είναι βασική προϋπόθεση για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.