Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιμετωπίσιμα τα κενά των εκπαιδευτικών σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπ. Παιδείας θα διευθετήσει το θέμα των μετεγγραφών.

Τα λιγότερα προβλήματα κενών εμφανίζει η Κεντρική Μακεδονία ενώ ακόμα καλύτερα είναι τα πράγματα στην Ανατολική Μακεδονία σύμφωνα με τόσα δήλωσε στη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Λοβέρδος. Αναφορά έγινε και στην περιοχή της Θράκης όπου εμφανίζει κενά τα οποία και θα αντιμετωπιστούν.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε περιοχής της Ελλάδας ώστε να γνωρίσει ποια είναι η κατάσταση των σχολείων σε όλη την Ελλάδα ενώ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα ξεκινήσει συζήτηση για τις αλλαγές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία ενώ θα διευθετηθεί και το θέμα των μετεγγραφών.

Αναφορά έγινε από τον κ.Λοβέρδο στο γεγονός ότι ελληνικά δημόσια σχολεία έχουν στελεχωθεί με ιεροδιδασκάλους του Κορανίου που το διδάσκουν στα ελληνικά και εξέφρασε την αισιοδοξία του χρόνου να υπάρχουν και βιβλία στα ελληνικά. Επίσης γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις θρησκευτικές κοινότητες, που έχει γίνει αποδεκτό από όλες τις θρησκείες που έχουν στην Ελλάδα πιστούς και θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις του εθελοντικώς. «Είναι μια εκκρεμότητα 60 ετών, και έχει επαινεθεί και από την Παγκόσμια Οργάνωση Εκκλησιών και από τον ΟΗΕ και είμαστε σε αυτή την πορεία πολύ ευχαριστημένοι» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον κ. Παπούλια ότι με το άνοιγμα των σχολείων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα βρεθεί σε Λειψούς και Αγαθονήσι και παράλληλα δήλωσε ότι η μεγάλη του αγωνία είναι να ανοίξουν τα σχολεία με δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.