Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Στους δρόμους για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Κισάμου.

Τη στελέχωση με προσωπικό και μέσα του Κέντρου Υγείας Κισάμου ζήτησαν χτες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Θόδωρου Σταθάκη που οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας.

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό του πνιγμού δύο τουριστών στην παραλία Κισάμου και το γεγονός ότι, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο στο σημείο του συμβάντος, δεν υπήρχε εκείνη την ώρα οδηγός για να το οδηγήσει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισάμου, «το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι παλιό και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις δεν έχει λυθεί». Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο σε έναν δήμο, που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο διπλασιάζεται με τον αριθμό των επισκεπτών προς στους δημοφιλέστερους προορισμούς Ελαφονήσου, Φαλασάρνων, Μπάλου, το μοναδικό Κέντρο Υγείας να υπολειτουργεί, με εγκληματικές συνέπειες για τη ζωή, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών».

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζήτησαν να γίνουν άμεσα οι ενέργειες για στελέχωση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς των ασθενοφόρων και να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορεί να προσφέρει τα αυτονόητα για την προστασία της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας ζήτησε και ο μητροπολίτης Κισάμου- ελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιος, που βρέθηκε στον χώρο της συγκέντρωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.