Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Σπείρα παρίστανε τους ενοικιαστές - Απέσπασαν 75.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέλος στη δράση τετραμελούς σπείρας, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών, σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις γυναίκες ηλικίας 38, 20 και 40 ετών και ένας 38χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της συμμορίας εντοπίζεται από το Φεβρουάριο του 2012, όταν οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών από οικίες ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν αρχικά οικίες ηλικιωμένων διαθέσιμες προς ενοικίαση και στη συνέχεια, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έρχονταν σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές.

Με την αιτιολογία της διευθέτησης των λεπτομερειών της εκμίσθωσης, εισέρχονταν στις κύριες οικίες των ηλικιωμένων, αποσπούσαν με διάφορους τρόπους την προσοχή τους και στη συνέχεια χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν από το εσωτερικό, χρυσαφικά – κοσμήματα και ποσά.

Μάλιστα οι γυναίκες – μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μην κινούν υποψίες, φρόντιζαν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους, επικαλούμενες ταυτόχρονα, τις δήθεν ιδιότητες της ιατρού, φοιτήτριας κ.α.

Στο πλαίσιο της δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατάφεραν να αποσπάσουν από 13 οικίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, το συνολικό ποσό των 12.720 ευρώ και χρυσαφικά – κοσμήματα συνολικής αξίας 62.000 ευρώ περίπου.

Σημειώνεται επίσης, ότι οι δράστες προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας, κινητά τηλέφωνα, οι συνδέσεις των οποίων είχαν ενεργοποιηθεί με στοιχεία αλλοδαπών ατόμων.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.