Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μέτρα ανακούφισης για τους αγρότες από τους Υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λόγω του ρωσικού εμπάργκου.

Προς τον καθορισμό πρόσθετων μέτρων ανακούφισης των αγροτών από τις επιπτώσεις της ρωσικής απαγόρευσης σε πολλά γεωργικά προϊόντα της ΕΕ κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 5η Σεπτεμβρίου.

Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας (SCA), η οποία απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες των χωρών της ΕΕ, συνεδριάζει σήμερα για την εξέταση του φακέλου και για να προετοιμάσει τη συζήτηση στο Συμβούλιο.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και τις αναμενόμενες συνέπειες της ρωσικής απαγόρευσης. Η ιταλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έχει υποβάλει τρία θέματα προς συζήτηση στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας:

- πώς επηρεάζονται οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων σε κάθε κράτος μέλος από τους ρωσικούς περιορισμούς
- ποια τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, για να αντισταθμιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της απαγόρευσης εισαγωγής γεωργικών προϊόντων και
- ποια πρόσθετα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο ΕΕ (επιπλέον αυτών που έχουν ήδη ληφθεί όσον αφορά στα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα).

Οι συζητήσεις στο Συμβούλιο Γεωργίας της Παρασκευής αναμένεται να εστιάσουν στα ίδια θέματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.