Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

“Πρωτοβρόχια” και μοτοσικλέτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι βροχές επιστρέφουν μετά από αρκετές ημέρες καλοκαιρίας και προκαλούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους μοτοσικλετιστές, καθώς λειτουργούν ως μέσο… πλυσίματος των δρόμων.

Μια βροχή μετά από ημέρες… ανυδρίας, όχι μόνο αναγκάζει τους μοτοσικλετιστές να ξεχάσουν τη χαλαρότητα των τελευταίων ημερών, αλλά παρασύρει στο διάβα της όλα τα αντικείμενα (σκουπίδια, χώματα, πέτρες και άλλα) που βρίσκονταν τόσο καιρό πεταμένα στην άκρη του δρόμου.

Για τον λόγο αυτό, οι πρώτες βροχές μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απαιτούν ακόμη περισσότερη προσοχή και, εκτός των συνηθισμένων που πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να έχουμε υπόψη μας και μερικούς νέους κινδύνους.

Όπως αναφέρει το mototriti.gr, η πρώτη βροχή λειτουργεί και ως καθαριστικό. Κάθε αντικείμενο που συσσωρεύτηκε στην άκρη του δρόμου τόσες ημέρες, όπως πέτρες, χώματα και σκουπίδια, παρασύρεται από τη βροχή και βρίσκεται στο διάβα μας. Για αυτό θα πρέπει να έχουμε το νου μας, ώστε να τα εντοπίσουμε εγκαίρως.

Μια δυνατή και απότομη βροχή μπορεί να προκαλέσει νέες ζημιές στο οδόστρωμα, όπως σκασίματα της ασφάλτου και νέες λακκούβες. Ακόμη κι αν κινείστε στον ίδιο δρόμο καθημερινά και έχετε μάθει απ έξω τις ατέλειές του, δώστε μεγάλη προσοχή, ώστε να εντοπίσετε έγκαιρα κάθε καινούργια.

Οι πρώτες βροχές δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να ξεπλύνουν αποτελεσματικά τους δρόμους από κηλίδες λαδιού που ενδέχεται να συναντήσετε – αντίθετα, τις καθιστούν ακόμη πιο επικίνδυνες. Αν εντοπίσετε κάποια εγκαίρως (θα μοιάζει με ουράνιο τόξο στο δρόμο) προσπαθήστε να την αποφύγετε. Ειδάλλως, περάστε από πάνω της με μειωμένη, αλλά σταθερή ταχύτητα και, φυσικά, ίσιο τιμόνι).

Συνήθως, μια βροχή μετά από ημέρες καλού καιρού φροντίζει να τιμωρήσει τους μοτοσικλετιστές με την έντασή της. Ακόμη κι αν η δυνατή βροχή μόλις σταμάτησε, έχετε το νου σας για τυχόν πλημμυρισμένους δρόμους και ποτάμια στην άκρη της ασφάλτου.

Μια πρώτη βροχή συνήθως πιάνει απροετοίμαστους και τους οδηγούς αυτοκινήτων, οι οποίοι έχουν μάλλον ξεχάσει το μποτιλιάρισμα που φέρνει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί απέναντί τους. Αποφύγετε τις επικίνδυνες προσπεράσεις, διατηρήστε μεγάλες αποστάσεις και μην παίρνετε τα δάχτυλά σας από τη μανέτα του φρένου.

Μιας και μιλήσαμε για φρένα, στα πρώτα μέτρα της διαδρομής σας, φροντίστε να τσιμπήσετε μερικές φορές τις μανέτες, προκειμένου να καθαρίσετε τους δίσκους. Η σκόνη που συγκέντρωναν τόσες ημέρες θα μετατραπεί σε ένα λασπώδες φιλμ από το νερό. Για το λόγο αυτό, καλά θα κάνετε να την ξεφορτωθείτε νωρίς.

Η πρώτη βροχή μετά από ημέρες καλοκαιρίας κρύβει μεγαλύτερες προκλήσεις και κινδύνους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.