Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 8 πιο παράξενες σημαίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε 8 από τις πιο παράξενες σημαίες που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

1. Μοζαμβίκη

Η μόνη εθνική σημαία στον κόσμο η οποία απεικονίζει σε αυτή ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο. Το αυτόματο AK-47 στη σημαία της Μοζαμβίκης συμβολίζει την άμυνα και την επαγρύπνηση σε μία χώρα που ο εμφύλιος πόλεμος διήρκησε για περισσότερο από μία δεκαετία.



2. Χαβάη

Παρά το γεγονός ότι η Χαβάη δεν υπήρξε ποτέ βρετανική αποικία, η χώρα στη σημαία της έχει τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας επάνω αριστερά.

Σύμφωνα με αναφορές, ο βασιλιάς Καμεχαμέχα γοητεύτηκε τόσο πολύ από το σχέδιο της βρετανικής σημαίας, την οποία του δώρισε ο εξερευνητής Τζορτζ Βανκούβερ, ώστε αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει στη δική του σημαία.



3. Ντρνις

Η μικρή πόλη της Κροατίας, Ντρνις, υιοθέτησε το σύμβολο του St Roch για σημαία το 2000.

Σύμφωνα με τον χρισταινικό μύθο, ο μικρός σκύλος που απεικονίζεται στη σημαία έσωσε τον St Roch γλύφοντας τις πληγές του αγίου και προσφέροντάς του ένα κομμάτι ψωμί.



4. Νεπάλ

Η σημαία του Νεπάλ είναι η μοναδική σημαία στον κόσμο η οποία δεν είναι τετραγωνισμένη.



5. Βόρεια Καυκάσια Εμιράτα

Μία μικρή δημοκρατία η οποία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου από το 1971-1972 και διήρκησε μόλις 6 μήνες, χρησιμοποίησε αυτή τη σημαία.



6. Σικελία

Η σημαία της Σικελίας απεικονίζει τρία πόδια, συμβολίζοντας τις τρεις γωνίες του νησιού και πρωτοεμφανίστηκε το 1282.



7. Ανταρκτική

Η σημαία της Ανταρκτικής είναι ο χάρτης της, αν και η σημαία είναι ανεπίσημη, μιας και η Ανταρκτική δεν είναι κράτος, δημιουργήθηκε από τον Βρετανό «σημαιολόγο» -εξειδικευμένο στις εθνικές σημαίες- Γκράχαμ Μπαρτραμ. Το λευκό χρώμα συμβολίζει την υποτιθέμενη «ουδετερότητα» της Ανταρκτικής.



8. Βερμούδες

Η εθνική σημαία των Βερμούδων απεικονίζει το έμβλημα της βρετανικής αυτοκρατορίας και το πλοίο του 17ου αιώνα Sea Venture το οποίο προσέκρουσε στα παράλια σκόπιμα από τον πλοίαρχο του Τζόρτζ Σόμερς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.