Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωβαρόμετρο: Σημαντικό το περιβάλλον για το 97% των Ελλήνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 97% των Ελλήνων θεωρεί πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική για τους ίδιους προσωπικά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου.

Συνολικά σε επίπεδο ΕΕ συμμετείχαν στην έρευνα περίπου 28.000 άτομα, οι απαντήσεις των οποίων έδειξαν ιδιαίτερη ανησυχία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το 95% των Ευρωπαίων πιστεύει πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική (97% των Ελλήνων), ενώ το 95% θεωρεί πως μπορεί με τη συμπεριφορά του να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε αυτό (ίδιο ποσοστό και στην Ελλάδα).

Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητά τους ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα αγγίζει το 97%.

Ακόμη, 88% των Ελλήνων πιστεύει πως η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης (ΕΕ: 74%).

Τέλος, στο ερώτημα πώς θα πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, σε επίπεδο εθνικό ή από κοινού με την ΕΕ, το 60% τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης ενώ το 36% υπέρ της εθνικής προσέγγισης.

Στην Ελλάδα, 62% είναι υπέρ των ευρωπαϊκών λύσεων στα ζητήματα περιβάλλοντος και το 37% ισχυρίζεται ότι τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος θα πρέπει να λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

Δείτε εδώ την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.