Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ελεύθερος ο Πιστόριους που αναμένει την ποινή - Η ετυμηγορίας και οι αντιδράσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε στα ακόλουθα άρθρα τις εξελίξεις τις υπόθεσης της δολοφονίας της Ρίβας Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους.



---------------------


Η στιγμή της ετυμηγορίας για τον Όσκαρ Πιστόριους

Ελεύθερος με εγγύηση θα παραμείνει ο Όσκαρ Πιστόριους, μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του.

Ο πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.

Πριν από λίγη ώρα, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε: «Κύριε Πιστόριους, σηκωθείτε σας παρακαλώ. Κρίνεστε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή ετυμηγορίας στη δίκη του Πιστόριους.

Δείτε το βίντεο του MEGA:




Πηγή: http://www.enikos.gr


---------------------



Οι πρώτες αντιδράσεις για την ετυμηγορία στη δίκη του Πιστόριους

"Απογοητευμένη" δήλωσε σήμερα η εισαγγελική αρχή στη Νότια Αφρική από την ετυμηγορία στη δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας και όχι για το φόνο εκ προμελέτης της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 27χρονος αθλητής, ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια του, πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι του, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ευρισκόμενος σε άμυνα, γιατί την πέρασε για διαρρήκτη.

Η δικαστής Θοκοζίλα Μασίπα τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας, κατηγορία που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης το ανώτερο 15 χρόνια.

Η Εθνική Εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει, αν θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Παράλληλα, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την ετυμηγορία.

"Ύστερα από τη σημερινή ετυμηγορία, συμπάσχουμε με όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από αυτή τη φοβερή τραγωδία, ειδικά την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα Στέενκαμπ που δυστυχώς έχασε τη ζωή της στο συμβάν. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, η IPC τόνιζε τη σημασία της διάκρισης ανάμεσα στη συμβολή του Όσκαρ στο Παραολυμπιακό Κίνημα και στην ιδιωτική του ζωή. Ως αθλητικός οργανισμός, δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε την κατάληξη μίας δικαστικής υπόθεσης που δεν συνδέεται με τον αθλητισμό", αναφέρει η IPC σε ανακοίνωσή της.
Πηγή: http://www.enikos.gr
---------------------




Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους

Ελεύθερος με εγγύηση θα παραμείνει ο Όσκαρ Πιστόριους μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του στις 13 Οκτωβρίου.

Ο πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών, ωστόσο κρίθηκε ότι δεν δολοφόνησε την σύντροφό του εκ προμελέτης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

---------------------


Στις 16 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η ποινή του Πιστόριους

H δικαστής Θοκοζίλα Μασίπα δήλωσε σήμερα ότι η ακροαματική διαδικασία κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, θα ξεκινήσει την 13η Οκτωβρίου.

Η εισαγγελική αρχή και η υπεράσπιση θα έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν νέα επιχειρήματα ενώπιον του δικαστηρίου και να καλέσουν μάρτυρες, επισήμανε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής Νάτι Μνκούμπε.

Η ποινή θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως περί την 16η Οκτωβρίου, είπε ο ίδιος.

Το δικαστήριο παρέτεινε εξάλλου την περίοδο κατά την οποία ο Πιστόριους μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους έως την έναρξη της διαδικασίας επιμέτρησης της ποινής.

«Κάνω χρήση της διακριτικής μου ευχέρειας προς όφελος του κατηγορουμένου και του παρέχω την παράταση του υπάρχοντος καθεστώτος ελευθερίας υπό περιοριστικούς όρους» υπογράμμισε η δικαστής Μασίπα.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους ευχαρίστησε τη Δικαιοσύνη σήμερα καθώς ο παραολυμπιονίκης απαλλάχθηκε από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης της συντρόφου του.

«Γνωρίζαμε πάντα τα γεγονότα και ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την εκδοχή του Όσκαρ σχετικά με αυτό το τραγικό περιστατικό» δήλωσε ο Άρνολντ Πιστόριους, ο θείος του αθλητή, διαβάζοντας μία ανακοίνωση στην αίθουσα ακροάσεων του δικαστηρίου της Πρετόρια.

«Εξ ονόματος της οικογένειας, θα ήθελα να πω πόσο βαθιά ευγνώμονες είμαστε προς τη δικαστή Μασίπα που αναγνώρισε ότι ο Όσκαρ δεν είναι ένοχος για φόνο» τόνισε ο ίδιος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.