Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την παράταση της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι δημοτικοί υπάλληλοι να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν και οι υπάλληλοι η αίτηση των οποίων είχε απορριφθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της διαδικασίας της κινητικότητας.

Συγχρόνως, επισημαίνεται ότι «παγώνει» κάθε άλλη διαδικασία μετάταξης σε άλλες υπηρεσίες εκτός αυτοδιοίκησης μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2014. Οι σχετικές διατάξεις συμπεριλαμβάνονται με τροπολογία στο νομοσχέδιο «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, µε την εγκατάσταση των νέων δηµοτικών και περιφερειακών αρχών και προκειμένου να υπάρξει ικανό χρονικό διάστημα για την εξέταση των αιτημάτων και από τις νέες αρχές, σε συνδυασμό µε τη μεγάλη ζήτηση από µέρους των ενδιαφερομένων υπαλλήλων, δίνεται παράταση τόσο ως προς την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έως τις 30-09-2014 όσο και ως προς την έκδοση της απόφασης από τα αρμόδια προς διορισμό όργανα των φορέων υποδοχής έως τις 03-10-2014. Αυτό σημειώνεται διότι στη βάση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, κρίνεται απαραίτητο οι νέοι αιρετοί να είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή µη των αιτημάτων των ενδιαφερομένων υπαλλήλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.