Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

"Γραφείο Εργασίας" στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με στόχο μία πρώτη προσέγγιση στο πρόβλημα της ανεργίας, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει τη δημιουργία ενός «Γραφείου Εργασίας» στο χώρο το νέου δημαρχιακού μεγάρου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η νέα υπηρεσία θα απευθύνεται στους ανέργους που θέλουν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επίσης, σε εργαζομένους που θέλουν αλλαγή στην εργασία τους, σε νέους που ζητούν έγκυρη πληροφόρηση αλλά και στους επιχειρηματίες που αναζητούν προσωπικό ή ενημέρωση για προγράμματα επιδότησης εργασίας, επιμόρφωσης προσωπικού κτλ.

Η δημιουργία του «Γραφείου Εργασίας», το οποίο θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αρχικά θα ενταχθεί στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία, ενώ στη συνέχεια με σχετική εισήγηση για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θα αποτελέσει νέο τμήμα της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία, επειδή το αντικείμενο που θα διαχειρίζεται έχει άμεση σχέση και συνάφεια με την επιχειρηματικότητα και απασχόληση.

Το γραφείο σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί από δύο υπαλλήλους του Δήμου, που θα εκπαιδευτούν από στελέχη του ΙΝΕ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εξειδικευμένες ανάγκες καθώς και από δύο στελέχη του Ινστιτούτου που θα αμείβονται από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Το ωράριο λειτουργίας του θα ακολουθεί το νόμιμο ωράριο των υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η συνεργασία με το ΙΝΕ θα λήξει με το πέρας του χρηματοδοτούμενου προγράμματος στις 31/12/2015 και η περαιτέρω λειτουργία του θα συνεχιστεί από τον κεντρικό Δήμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.