Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Δέκα χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Οι λαμαρίνες "άνθισαν"», λέει δασκάλα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, για να δείξει την όρεξη για διδασκαλία και δημιουργία.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει: Παρά τις ζωγραφιές και το οικογενειακό κλίμα μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, το μάθημα σε κοντέινερ πρέπει να σταματήσει. Σε κεντρικό σημείο του Κολωνακίου, πάνω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και μέσα στο κτίριο της Μαράσλειου Ακαδημίας, το δημοτικό της γειτονιάς στεγάζεται από το 2004 σε λυόμενα.



Την περασμένη Πέμπτη, στο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διάλεξε το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο είναι χωρίς στέγη, για να τελέσει αγιασμό.

«Εάν το σχολείο αποκτήσει δικό του κτίριο, θα είναι το καλύτερο σχολείο της Αθήνας», λέει ο διευθυντής, Λεωνίδας Μάλλιος. Ο ίδιος μετρά στο σχολείο οκτώ μήνες υπηρεσίας, ωστόσο από την πρώτη στιγμή καταπιάστηκε με το αιώνιο πρόβλημα, το κτιριακό.

Τάξεις – τρύπες, με τους μαθητές στοιβαγμένους και τους δασκάλους να δυσκολεύονται να κινηθούν μέσα στις αίθουσες, για να κάνουν μάθημα, λυόμενα σάπια που πλημμυρίζουν στις χειμωνιάτικες βροχές αποτελούν τα συνήθη προβλήματα, ενώ συνέχεια προκύπτουν νέα.

«Πέρυσι, δύο κοντέινερ γέμισαν ποντίκια. Επίσης, τα κλιματιστικά δεν είναι επαρκή για τη θέρμανση», αναφέρει ο ίδιος.

Σε μικρή απόσταση από τα λυόμενα, τα γραφεία του διευθυντή και των καθηγητών βρίσκονται σε ένα παλιό και ακατάλληλο γυμναστήριο.

Ένας πολύ μικρός χώρος του γυμναστηρίου έχει μετατραπεί σε σχολική τάξη, προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι μαθητές. «Φέτος μου ζήτησαν 45 άτομα εγγραφή για την πρώτη δημοτικού. Όμως, δεν έχω χώρο. Μία τάξη έπρεπε να γίνει αναγκαστικά και σε αυτήν στριμώξαμε 25 παιδιά», τονίζει ο κ. Μάλλιος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.