Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ειδικός φρουρός εκβίαζε 41χρονο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδικός φρουρός, 28 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά και δωροληψία.

Όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, 41 ετών, ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις απο το 2008, του είχε ζητήσει να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του, αλλά αυτός δεν δέχτηκε.

Τότε, ο 28χρονος ένστολος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος του τα «όφειλε», καθώς του πήγαινε πελάτες στο συνεργείο.

Επειδή και πάλι ο 41χρονος δεν συμμορφώθηκε στην απαίτηση του ειδικού φρουρού, ο 28χρονος υπέβαλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής, μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.