Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Επιδρομές κουνουπιών - τίγρεις στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάχη με κουνούπια – τίγρεις δίνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Ξάνθης με τις επιδρομές των εντόμων να αποτελούν ρουτίνα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τα κουνούπια, τα οποία ευθύνονται για την εκδήλωση και εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου, εμφανίζονται κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες κατά δεκάδες ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου εντοπίζονται ακόμη και κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.



Όπως είναι γνωστό η Ξάνθη και φέτος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης του ιού του Δυτικού Νείλου, με νωπές ακόμη τις μνήμες από το αρνητικό περσινό ρεκόρ. Σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στατιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η περιοχή της Ξάνθης κατέγραψε το καλοκαίρι του 2013 τα περισσότερα κρούσματα του ιού αμέσως μετά την Αττική και δεδομένης της πληθυσμιακής διαφοράς των δύο περιοχών γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού στην Ξάνθη.



Οι επιδρομές των κουνουπιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξάνονται δραματικά, καθιστώντας ιδιαίτερα απρόσιτες τις παραλιακές περιοχές της Ξάνθης καθώς καθίσταται αφόρητη η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ενώ προβλήματα καταγράφονται και στις κτηνοτροφικές μονάδες καθώς τα κουνούπια “ενοχλούν” τα ζώα, κρατώντας τα ξύπνια καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή γάλακτος, καθότι τα ίδια ταλαιπωρούνται και δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα.

Φυσικά, πρωτίστως οι επιδρομές των κουνουπιών εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία με το φαινόμενο να μην περιορίζεται απλώς στην παραλιακή ζώνη αλλά να επεκτείνεται ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό της Ξάνθης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.