Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

«Πράσινο φως» για 7 δόσεις στον ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιτρέψει την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε επτά δόσεις, έως και τον Μάρτιο του 2015, δίνει η ΕΛΣΤΑΤ στην απάντηση που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει η ελληνική στατιστική αρχή, τα έσοδα που θα εισπραχθούν έως τότε από το συγκεκριμένο φόρο μπορούν να «περαστούν» στον προϋπολογισμό του 2014.

Με τη συγκεκριμένη απάντηση ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει πλέον την επιλογή να αυξήσει τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, περιορίζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τη σωρεία λαθών και τα «μπρος-πίσω».

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως τότε, όπως προκύπτει από απόφαση της ΓΓΔΕ Κ. Σαββαΐδου, θα γίνονται κανονικά επιστροφές φόρου σε όσους έχουν βεβαιωθεί οφειλές ΕΝΦΙΑ.

Η απόφαση -παραμονές του Δεκαπενταύγουστου- ορίζει ότι «χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ έτους 2014. Η εξαίρεση παρέχεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.