Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΥΠΑΑΤ: Δεν εξαιρούνται της στήριξης από την ΕΕ οι ροδακινοπαραγωγοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τις αποζημιώσεις της ΕΕ για τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών που επλήγησαν από το ρωσικό «εμπάργκο» και για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των προϊόντων τα ροδάκινα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos στις 11-08-2014. Υπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού - στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών - πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου. Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή 22-08-2014», τονίζει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.