Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης διοργανώνουν στο Ηράκλειο Κρήτης απόψε το βράδυ, στις 20:30, στον πεζόδρομο της Λότζια στα Λιοντάρια, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

«Για να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή αθώων πολιτών! Για να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος!» είναι το σύνθημα της εκδήλωσης, στην οποία οι διοργανωτές καλούν πολίτες, κινήματα, συλλογικότητες, συλλόγους, συνδικάτα και φορείς να συμμετάσχουν ενεργά «για να εκφράσουν όλοι μαζί με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό».

Η συναυλία θα αποτελέσει ένα μουσικό οδοιπορικό με το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη» σε έργα των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαρκόπουλου, Στ. Ξαρχάκου, Χρ. Λεοντή, Μ. Λοΐζου, Π. Τζαβέλλα και άλλων σπουδαίων δημιουργών, στους μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας και του κόσμου. Επιπρόσθετα, σε αυτήν θα συμμετάσχουν ο Τζανής Τζανιδάκης καθώς και μουσικοί της κρητικής παράδοσης.

Οι διοργανωτές, σε δελτίο Τύπου που απέστειλαν, τονίζουν ότι «Η κυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ συνεχίζει μέχρι σήμερα τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τις εγκληματικές στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα... Επίθεση έχει δεχθεί και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο "Al Dora", ενώ ο απολογισμός της μέχρι σήμερα απάνθρωπης σφαγής αγγίζει τους 1.900 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 430 παιδιών».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.