Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ποδηλασία και υπογονιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα αποκαλύπτει αν υπάρχει σχέση μεταξύ στειρότητας και ποδήλατου.

Βρετανοί ερευνητές αναφέρουν ότι ο μύθος που ήθελε την ποδηλασία να συνδέεται με προβλήματα γονιμότητας και στυτική δυσλειτουργία είναι… απλά μύθος.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, δε φαίνεται να υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στην ποδηλασία και τη στειρότητα, ακόμη κι όταν ένας άντρας κάνει ποδήλατο για πάνω από 8,5 ώρες την εβδομάδα.

Προηγούμενες μελέτες ανέφεραν ότι όσοι κάνουν ποδήλατο ασκούν μεγάλη πίεση στα αναπαραγωγικά όργανα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η γονιμότητά τους.

Μάλιστα, οι ισπανοί ερευνητές που είχαν κάνει την έρευνα υποστήριζαν ότι οι αθλητές του τριάθλου πρέπει να καταψύχουν το σπέρμα τους.

Όπως αναφέρει ένα δημοσίευμα του Independent, η τελευταία έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο University College London (UCL) σε δείγμα 5.000 αντρών αποκαλύπτει ότι όσοι αγαπούν το ποδήλατο δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν.

«Τα νέα είναι ευχάριστα για τους άντρες ποδηλάτες, καθώς δεν υπάρχει καμία συσχέτιση ανάμεσα στο χρόνο που κάνει ποδήλατο κανείς και στη στυτική δυσλειτουργία και στειρότητα» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Dr Mark Hamer από το Τμήμα Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου UCL.

Η ποδηλασία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους τρόπους άσκησης για να παραμένει κανείς σε φόρμα, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Men’s Health.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.