Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ποια δημόσια έργα βρίσκονται στην τελική τους φάση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οκτώ οδικά έργα βρίσκονται στην τελική τους φάση και θα παραδοθούν στους επόμενους μήνες, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Συγκεκριμένα:
  • Το εναπομείναν κομμάτι της εθνικής οδού στο «πέταλο» του Μαλιακού. Πρόκειται για τα τμήματα Νέας Κοίτης Σπερχειού-κόμβου Ροδίτσας (παράκαμψη Λαμίας), μήκους 4,1 χλμ., και Στυλίδας-Ραχών, μήκους 19,2 χλμ.
  • Ο οδικός άξονας Φλώρινας-Νίκης, μήκους 14,5 χιλιομέτρων. Πρόκειται για έργο αρμοδιότητας της Εγνατίας Οδού Α.Ε., το οποίο ολοκληρώνει τη σύνδεση του κόμβου Κοζάνης στην Εγνατία με τον μεθοριακό σταθμό Νίκης, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Το έργο είχε προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ.
  • Η δεύτερη φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας. Περιλαμβάνει δύο νέα τερματικά κτίρια (το ένα για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων) και νέες υποδομές, που θα αυξήσουν τις εμπορικές δυνατότητες του λιμένα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 66,2 εκατ. ευρώ.
  • Η γέφυρα της Τσακώνας, μήκους 390 μέτρων, με την οποία ολοκληρώνεται το τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας του άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας.
  • Το τμήμα Γορίτσα-Αγριά (3 χλμ.), με το οποίο παρακάμπτεται ο Βόλος στη διαδρομή προς τα παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου.
  • Το τμήμα Αγίου Νικολάου-Καλού Χωριού, του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Πρόκειται για τμήμα 10 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, με το οποίο παρακάμπτεται (και συνεπώς ανακουφίζεται) η παραλιακή τουριστική περιοχή.
  • Το νέο κτίριο του αεροδρομίου Σητείας, 9.000 τ.μ. και προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ.
  • Ο κόμβος Βελεστίνου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

"Στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παραδίνουμε τους επόμενους μήνες ολοκληρωμένα σημαντικά έργα, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Πρόκειται για έργα βαλτωμένα εδώ και πολλά χρόνια τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και καθιστούν τη χώρα κόμβο συνδυασμένων μεταφορών. Οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρήματα του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα και μέσα από τη δημιουργία υποδομών, αφήνει πίσω της την κρίση και κοιτάζει μπροστά." δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος στην εφημερίδα "Καθημερινή".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.