Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Διαμαρτυρία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, την έντονη πίεση που δέχονται στην εργασία τους καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οπως υποστηρίζουν οι ελεγκτές, η συγκεκριμένη κατάσταση ενέχει κινδύνους για την υγεία τους αλλά και για την ασφάλεια των πτήσεων.

Οι ελεγκτές ζητούν τη «δημιουργία Παρόχου Εναέριας Κυκλοφορίας» ώστε «τα χρήματα της εναέριας κυκλοφορίας που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες μέσω του ευρωπαϊκού οργανισμού Eurocontrol να διατίθενται αποκλειστικά για τους σκοπούς που τα πληρώνουν, όπως προβλέπει η διαφάνεια και η ευρωπαϊκή νομιμότητα (αγορά συστημάτων, εκπαιδεύσεις, μισθοδοσίες, συνταξιοδοτικά κ.λπ.). Ετσι θα φέρουμε περισσότερα χρήματα στη χώρα ή τουλάχιστον θα κρατήσουμε αυτά που έρχονται, που σημειωτέον είναι τα λιγότερα από όλα τα κράτη της Ευρώπης λόγω της μυωπικής μας πολιτικής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Συνθήκες ιδιαίτερης πίεσης»

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε ένα περιστατικό που σημειώθηκε τον Δεκαπενταύγουστο όταν ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και πόνο στο στήθος στον βορειοδυτικό τομέα του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής, όπου εκτελούσε υπηρεσία. Χρειάστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τονίζει η ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για συνθήκες ιδιαίτερης πίεσης. «Αυτή είναι μια ένδειξη της κατάστασης που ειδικά φέτος βιώνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στον χώρο του ΚΕΠΑΘ αλλά και σε άλλα αεροδρόμια υπό την πίεση των κινήσεων στο FIR Αθηνών με καθημερινά ιστορικά ρεκόρ κινήσεων. Πριν από δύο χρόνια, ο ελεγκτής Ε.Γ., σε ηλικία 40 ετών, σε άλλο χώρο, δεν τα κατάφερε και κατέληξε από καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση της οικογένειάς του (με τέσσερα παιδιά) να την αναλάβει η ΕΕΕΚΕ με έκτακτες εισφορές των μελών της», αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.