Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

17χρονος πρωταγωνιστής σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Yπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και δίκτυα κατ' εξακολούθηση εξιχνιάστηκε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου κατοίκου της περιοχής των Γιαννιτσών.

Όπως προέκυψε, ο 17χρονος ήταν συνδιαχειριστής – μαζί με άτομο σε χώρα του εξωτερικού - σε προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από το οποίο είχε δεχτεί απειλές ανήλικη που διαμένει στην εν λόγω χώρα του εξωτερικού, για να στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, πράγμα το οποίο και έπραξε.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τους τρεις χειριστές-ιδιοκτήτες των εν λόγω συνδέσεων διαδικτύου, στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Από την αστυνομική επιχείρηση προέκυψε ότι συνδιαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο 17χρονος γιος του ενός εκ των ανωτέρω καθώς και ότι ο δράστης είχε παραβιάσει - διεισδύσει και στα ασύρματα δίκτυα - συνδέσεις διαδικτύου των άλλων δύο προαναφερόμενων ατόμων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και τις χρησιμοποιούσε προκειμένου να είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Επιπλέον, το προαναφερόμενο άτομο από την χώρα του εξωτερικού, που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, έχει συλληφθεί από τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.