Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ανησυχούν οι γιατροί για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση των νοσοκομείων, αλλά και της περίθαλψης στη χώρα, εκφράζουν οι φορείς των γιατρών και των νοσηλευτών, με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) να επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε στα όρια της κατάρρευσης του υγειονομικού συστήματος» και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα να δηλώνει ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Τα νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ),σημειώνοντας ότι φέτος οι λειτουργικές δαπάνες είναι μειωμένες πάνω από 50% σε σχέση με το 2010.

«Οι δυσχέρειες είναι εμφανείς στην παροχή των υπηρεσιών, αφού στέρεψε το υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Τμήματα και ολόκληροι τομείς καταρρέουν από έλλειψη γιατρών, τα κονδύλια που απομένουν στα ταμεία των νοσοκομείων μετά βίας επαρκούν για αγορά γάζας, τα φάρμακα έχουν καταστεί είδος υπό εξαφάνιση», αναφέρει ο Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο ΠΙΣ κάνει λόγο για βεβιασμένες και χωρίς μακροχρόνιο σχεδιασμό αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και ζητεί τη συνεργασία όλων, ώστε «να ασκηθεί πολιτική που θα ανατάσσει και θα θεραπεύει την υφιστάμενη παθογένεια», ο δε πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι η Υγεία απαιτεί σοβαρή προσέγγιση.

Η ΟΕΝΓΕ ζητεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση και θεσμική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ασθενών,οι οποίοι, όπως τονίζει, «εξευτελίζονται σε νοσοκομεία, τα οποίοι ούτε τα στοιχειώδη για τη νοσηλεία τους δεν μπορούν να παρέχουν».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.