Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

«Η Τράπεζα Θεμάτων θεωρείται ένας πετυχημένος θεσμός»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατατέθηκε η τροπολογία με τις αλλαγές στις προϋποθέσεις προαγωγής.

Πιο εύκολη γίνεται η προαγωγή των μαθητών από την Α’ στη Β’ Λυκείου μετά τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν με την κατατεθείσα τροπολογία. Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι μαθητές έγραψαν καλύτερα στις εξετάσεις της Α’ Λυκείου φέτος συγκριτικά με το προηγούμενο έτος γεγονός που τονίστηκε στη Βουλή και από τον υφυπουργό Παιδείας ο οποίος ανέφερε ότι «οι μαθητές που έδωσαν πέρσι εξετάσεις, με το περσινό σύστημα, χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων, είχαν μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας κάτω από το “10” απ’ ό,τι φέτος με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων».

Βέβαια μπορεί οι μαθητές να έγραψαν καλύτερα όμως αυξήθηκαν τα ποσοστά των μαθητών που παραπέμπονται σε εξετάσεις το Σεπτέμβριο γεγονός που αποδίδεται στην αυστηροποίηση των προϋποθέσεων της προαγωγής συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά όπου το 9,5 ανεξαρτήτως του αριθμού των μαθημάτων κάτω από τη βάση έδινε την προαγωγή. Το ποσοστό των μετεξεταστέων σύμφωνα με την ΟΛΜΕ ανέρχεται σε 23,3% αριθμό που τον αποδέχεται και το Υπουργείο Παιδείας καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ποσοστό κυμαίνεται στο 20-23%, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο 4-6%.

Με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των μετεξεταστέων καθώς αν οι μαθητές έχουν μέσο όρο 10 στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας (3 μαθήματα) και στα Μαθηματικά ( 2 μαθήματα) θα προάγονται αν έχουν και Γενικό Βαθμό Πρόσβασης 10.

Ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος δήλωσε από τη Βουλή ότι «η Τράπεζα Θεμάτων για εμάς θεωρείται ένας πετυχημένος θεσμός. Και όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά με βάση τα στοιχεία. Με αυτήν τη λογική η Τράπεζα Θεμάτων θα συνεχιστεί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.