Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη «μάχη» κατά της ρύπανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Κίνα ακολουθεί μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Μια νέα προσέγγιση στο σοβαρό ζήτημα της αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ακολουθεί η Κίνα, η οποία επιστρατεύει στη «μάχη» κατά της ρύπανσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Στις πρώτες προσπάθειες ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα, η Κίνα θα χρησιμοποιήσει 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τον εντοπισμό παράνομων εκπομπών κατά τη διάρκεια της νύχτας από 254 εργοστάσια με τη χρήση υπέρυθρου φωτισμού και θερμικής απεικόνισης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος της χώρας.

Καλύπτοντας πάνω από 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε 20 ώρες, τα μικρού και μεσαίου μεγέθους αεροσκάφη παρακολούθησαν τον Ιούνιο πόλεις στις επαρχίες Hebei και Shanxi, όπου παρατηρείται μεγάλος βαθμός ρύπανσης λόγω των εκπομπών από την εξόρυξη άνθρακα.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήλεγξαν ακόμη πόλεις στην Αυτόνομη Περιφέρεια της Εσωτερικής Μογγολίας, μια περιοχή στο βορρά που πλήττεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εξορύξεις και αμμοθύελλες.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν μέχρι τώρα αναφέρουν 64 εταιρείες ως ύποπτες για παραβίαση των περιβαλλοντικών νόμων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου όπως σημειώνει δημοσίευμα του Time.

Οι κυριότερες παραβάσεις περιλαμβάνουν υπέρβαση των ορίων ασφαλείας σε ατμοσφαιρικούς ρύπους, άναρχες εκπομπές καπνού και καταχρηστική λειτουργία των μονάδων αποθείωσης και εγκαταστάσεων λυμάτων.

Το επόμενο βήμα θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ερευνών στο έδαφος, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν στο κοινό.

Κινέζοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση της χώρας θα πέσει σε ασφαλή επίπεδα μέχρι το 2030.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.