Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Κούρεμα 50% για τα δάνεια χήρας με τρία παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαστικό δίχτυ προστασίας «άπλωσε» το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας σε μια 72χρονη χήρα, μητέρα τριών παιδιών η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή της για ένταξη στις ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και «ψαλίδισε» κατά το ήμισυ το χρέος της προς τις τράπεζες.

Η 72χρονη χήρα έχει δημιουργήσει χρέη από δάνεια στις τράπεζες που ανέρχονται στα 75.894 ευρώ, εκ των οποίων τα 23.667 αφορούν στεγαστικό δάνειο. Για τη λήψη τους υπάρχουν δύο προσημειώσεις ακινήτων ύψους 48.000 ευρώ και 14.911 ευρώ.

Σύμφωνα με τα περιουσιακά στοιχεία της δανειολήπτριας, κατέχει μια ισόγεια κατοικία 112 τ.μ. από το 1968 η οποία είναι η κύρια κατοικία της, ενώ της ανήκει το 25% εξ αδιαιρέτου ενός διαμερίσματος 50 τ.μ.. Για το τελευταίο, μάλιστα, το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έκρινε ότι δεν είναι πρόσφορο προς εκποίηση, καθώς δεν πρόκειται να αποφέρει αξιόλογο τίμημα. Η σύνταξή της ανέρχεται στα 791 ευρώ μηνιαίως.

Τελικά, με την απόφαση κρίθηκε ότι οι οφειλές της 72χρονης ρυθμίζονται για τα επόμενα 4 χρόνια, για τα οποία θα καταβάλλει 200 ευρώ μηνιαίως. Μετά την πάροδο της τετραετίας και για τα επόμενα οκτώ χρόνια, η δανειολήπτρια θα καταβάλλει 310 ευρώ μηνιαίως για τη διάσωση του σπιτιού της. Συνολικά, δηλαδή, θα καταβάλλει 39.850 ευρώ και απαλλάσσεται από το υπόλοιπο χρέος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.