Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Υποσχόταν κέρδη και τους εξαπατούσε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Μυτιλήνη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Μυτιλήνης ένας 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά το τελευταίο εξάμηνο από δύο άτομα, ηλικίας 28 και 30 ετών, στη Μυτιλήνη συνολικά πάνω από 30.000 ευρώ, εξαπατώντας τους με το πρόσχημα υψηλών αποδόσεων από επένδυση των χρημάτων τους.

Επίσης, ο 27χρονος συνέχισε την παράνομη δράση του, εκβιάζοντας και απειλώντας τους παθόντες για τη σωματική τους ακεραιότητα, όταν οι ίδιοι αρνήθηκαν να του δώσουν άλλα χρήματα και ζήτησαν τις υποτιθέμενες χρηματικές αποδόσεις που θα έπρεπε να λάβουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ένας από τους παθόντες παρουσιάστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, με σκοπό να παραδώσει στον 27χρονο δράστη, μετά από εκβιασμό, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο 27χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο στιλέτο, μήκους 17 εκατοστών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 35 ναρκωτικά χάπια, καθώς και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Εις βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Μυτιλήνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.