Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Νέα δεδομένα για εφάπαξ και επικουρικές στα Σώματα Ασφαλείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα τελευταία εμπόδια στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων ρυθμίσεων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του 1 δισ. ευρώ κατέβαλε χθες η κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαραλάμπου Αθανασίου, επιδιώχθηκε να δοθεί συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις ρυθμίσεις του προς κατάθεση στη Βουλή πολυνομοσχεδίου για τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων, καθώς οι εκπρόσωποι των απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας έχουν εκδηλώσει έντονες αντιδράσεις για τη διάταξη που προβλέπει την υπαγωγή στου Ταμείου τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και στους γενικούς κανόνες περί «μηδενικού ελλείμματος», δεδομένου ότι με την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης αναμένεται να επιβληθούν σημαντικές μειώσεις στις εφάπαξ παροχές τους.

Οι αστυνομικοί αντιδρούν, επίσης και στη ρύθμιση για την επαναφορά της εποπτείας του Ταμείου τους στο υπουργείο Εργασίας.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.