Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Μικροχειρουργική επέμβαση «έσωσε» από ακρωτηριασμό το χέρι 34χρονου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα χρειαστεί ένα ακόμα χειρουργείο και φυσικοθεραπεία.

Το χέρι ενός 34χρονου που είχε κοπεί από τον καρπό κατάφεραν να συγκολλήσουν μετά από μια 9ωρη μικροχειρουργική επέμβαση, γιατροί του Ιατρικού Διαβαλκανικού, σώζοντάς το από τον ακρωτηριασμό. Ο ασθενής προσήλθε με κομμένο το αριστερό του χέρι στο επίπεδο του καρπού και κάκωση συνθλιπτικού χαρακτήρα, μετά από εργατικό ατύχημα.

Η προηγούμενη ιατρική γνωμάτευση προέβλεπε άμεσο ακρωτηριασμό λόγω αδυναμίας επαναιμάτωσης και καθώς ο ασθενής δεν συναίνεσε, προσήλθε στο Διαβαλκανικό με κρίσιμη καθυστέρηση 6 ωρών. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τη χειρουργό χεριού-μικροχειρουργό, Ελλάδα Παπαδογεώργου και ομάδα συνεργατών γιατρών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Παπαδογεώργου o 34χρονος δούλευε σε μεγάλο εργοστάσιο όπου ένα μηχάνημα του έκοψε και συνέθλιψε το χέρι. Αμέσως μετά το ατύχημα που συνέβη στις 13 Ιουνίου μεταφέρθηκε σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου, επειδή δεν απέδωσαν οι παρεμβάσεις, του είπαν ότι πρέπει να ακρωτηριαστεί διότι υπήρχε κίνδυνος ακόμη και να χάσει τη ζωή του.

«Ο νεαρός άντρας δεν δέχτηκε να του ακρωτηριάσουν το χέρι, ήρθε σε μας και καταφέραμε να κάνουμε την επαναιμάτωση καθώς και άλλες παρεμβάσεις και να το επανασυγκολλήσουμε μετά από μία πολύωρη μικροχειρουργική επέμβαση. Το χέρι έχει σωθεί αλλά θα χρειαστεί να γίνει και άλλο χειρουργείο μετά από ένα μήνα. Πιστεύω ότι το χέρι θα γίνει λειτουργικό, όχι όμως όπως ήταν πριν, και θα μπορεί να εκτελεί τις βασικές λειτουργίες αλλά θα χρειαστούν έξι μήνες και πολλή φυσικοθεραπεία. Προς το παρόν νοσηλεύεται και θα πάρει εξιτήριο την προσεχή Πέμπτη», πρόσθεσε η κ. Παπαδογεώργου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.