Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Χρηματοδότηση 160 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδόθηκε από την ΕΕΤΑΑ η προκήρυξη για τις δομές παιδικής φροντίδας.

Χρηματοδότηση, ύψους 160 εκατ. ευρώ, αφορά τελικά η προκήρυξη που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τους παιδικούς σταθμούς.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης σήμερα το πρωί, κατά την ημερίδα για την ενημέρωση των νεοεκλεγέντων αιρετών, «η κοινωνία πένεται και υπάρχει άμεση αναγκαιότητα για παροχή δωρεάν υπηρεσιών παιδικής φροντίδας».

Ο κ. Ασκούνης επισήμανε την ύπαρξη επιστολής της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου για επιπλέον 10 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση. Αλλά -τόνισε για άλλη μια φορά- σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το συνολικό ποσό των 170 εκατ. ευρώ να καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον του ιδίου αριθμού παιδιών με πέρσι. Και υπενθύμισε ότι η ΚΕΔΕ είναι ανυποχώρητη στη θέση της για τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι τα εισοδηματικά κριτήρια του 2013, που είναι ιδιαιτέρως δυσμενή για τα ελληνικά νοικοκυριά, αυξάνουν κατά πολύ τον αριθμό οικογενειών που θα αναζητήσουν βοήθεια στις χρηματοδοτούμενες δομές, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να ικανοποιηθούν μεγαλύτερες ανάγκες. Όπως επισήμανε ο κ. Ασκούνης, «όπως βρήκαμε τα υπόλοιπα χρήματα, μπορούμε να βρούμε κι αυτά».

Η προκήρυξη, που εκδόθηκε σήμερα από την ΕΕΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014- 2015, αφορά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια βάσει των οποίων μπορούν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους δωρεάν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 25 Ιουλίου 2014 και θα διαρκέσουν έως τις 4 Αυγούστου 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.