Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αποθέωση για τον Θεοδωράκη με συρτάκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλο το Καλλιμάρμαρο χόρεψε συρτάκι. Το μπαλέτο «Ζορμπάς» σε χορογραφία του Γάλλου Λόρκα Μασίν από την Εθνική Λυρική Σκηνή απόλαυσαν όλοι όσοι αψήφησαν τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Κόστα Ρίκα και βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Εκεί φυσικά ήταν και ο συνθέτης του μπαλέτου, Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος κατά την είσοδό του – με καροτσάκι – στο Καλλιμάρμαρο αποθεώθηκε με ένα θερμό χειροκρότημα.

Έχοντας ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη, αν και ελαφρώς καταβεβλημένος, μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του και τη σύντομη νοσηλεία του, ο σπουδαίος Έλληνας δημιουργός, λίγο προτού ξεκινήσει η παράσταση, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο από την ΕΛΣ και την Εταιρεία Φίλων του πολιτιστικού οργανισμού.

Τη βραδιά άνοιξε η κομψή Μαρία Ναυπλιώτου με ένα προλογικό σημείωμα για την ιστορία του μπαλέτου «Ζορμπάς», το οποίο διάβασε τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά για τους ξένους θεατές της παράστασης.

Στη συνέχεια, κάθισε κι εκείνη, για να παρακολουθήσει την παράσταση δίπλα στον καλλιτεχνικό διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα. Το «παρών» στην παράσταση έδωσε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Μύρωνας Μιχαηλίδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.