Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

"Τραγελαφικές ιστορίες Δημοσίου" κατέγραψε η έκθεση Ρακιντζή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, Αρεοπαγίτης ε.τ. Λέανδρος Ρακιντζής, υπέβαλε στον Πρωθυπουργό Αντώνιο Σαμαρά και στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την ετήσια έκθεση για το έτος 2013.

Στην ετήσια έκθεση η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του (www.gedd.gr), ο ΓΕΔΔ αναφέρεται στη συνολική δραστηριότητά του κατά το 2013, στις νοµοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπέβαλε µε στόχο την πάταξη της διαφθοράς ,την καταπολέµηση της κακοδιοίκησης στον δηµόσιο τοµέα καθώς επίσης και στην άσκηση της πειθαρχικής δικαιοδοσίας του στα πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου των δηµοσίων υπαλλήλων. Ο Γενικός Επιθεωρητής προχώρησε στην άσκηση ενστάσεων κατά πειθαρχικών αποφάσεων που εξέδωσαν πειθαρχικά συμβούλια κρατικών οργανισμών σε όλη τη χώρα επειδή σε πολλές περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα επιεικής και σε άλλες απλώς δεν τηρήθηκαν.

Στην έκθεση παρατίθενται χαρακτηριστικές υποθέσεις που διερεύνησε κατά το 2013 και γίνεται µια συνολική επισκόπηση του έργου του.

Διαβάστε κάποιες από αυτές:

  • Υπάλληλος του ∆ήµου Κατερίνης, ως ανταποκριτής του ΟΓΑ εξέδωσε κατ’ εξακολούθηση ψευδείς βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για υπηκόους τρίτων χωρών χωρίς εκείνοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλισμένων. Του επιβλήθηκε ποινή προστίμου σαράντα ημερών.
  • Υπάλληλος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, συνυπέγραφε και ενέκρινε αποφάσεις συνταξιοδότησης με προσαυξήσεις σε ποσοστά αναπηρίας χωρίς να προβαίνει σε ελέγχους. Του επιβλήθηκε ποινή προσωρινής παύσης τεσσάρων μηνών.
  • Εργάτης νεκροταφείου που υπήρχαν εις βάρος του καταγγελίες ότι λόγω της θέσης του προσποριζόταν οικονομικά οφέλη, επεδείκνυε ανάρμοστη συμπεριφορά και προχωρούσε και σε αξιόποινες πράξεις, απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών. 
  • Υπάλληλος είχε προβεί στη θεώρηση και τον έλεγχο σχεδίων ξενοδοχείου που παρουσίαζε ελλείψεις, ακόμα και απουσία αρχιτεκτονικού σχεδίου. Έπαυσε η ποινική της δίωξη ενώ είχε παραπεμφθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας.
  • Υπάλληλος του ΟΣΕ έδωσε εντολή σε μηχανοδηγό αμαξοστοιχίας να υπερβεί την ερυθρή ένδειξη φωτοσήµατος, να διέλθει το σύμπλεγμα Σ.Σ. μέχρι το φωτόσηµο της εξόδου του σταθμού αυτού, χωρίς να διευθετήσει την αλλαγή σε ευθεία θέση µε αποτέλεσμα η αμαξοστοιχία να την παραβιάσει ευρισκομένη σε θέση διαγώνιο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι υπότροπος και επιδεικνύει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά καθώς ελέγχεται για το ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα.

Δείτε την έκθεση εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.