Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Απαγόρευση αλιείας στη Μεσόγειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο, εξέδωσε ανακοίνωση για απαγόρευση της αλιείας από τις 24 Μαίου έως τις 15 Ιουλίου, σε συγκεκριμένες περιοχές της Μεσογείου - νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, τόνισε σε δηλώσεις του στο ekriti.gr, ο καθηγητής και μέλος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» Βαγγέλης Πισσίας.

Πρόκειται για την επίμαχη περιοχή, όπου αναμένεται να ξεκινήσει, αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη, η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.

Η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο είναι μια Περιφερειακή Οργάνωση Διαχείρισης της Αλιείας του FAO, που προωθεί τη διατήρηση των θαλάσσιων πόρων και τη βιώσιμη διαχείριση της αλιείας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και στη συνεδρίαση, όπως διαβάζουμε, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 20 Μαΐου, συμμετείχε και η Ελληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη.

Ο καθηγητής τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την υδρόλυση, είναι ο καλός καιρός, με χαμηλά μποφόρ, και έτσι δεν αποκλείεται το Cape Ray να παραμένει στην περιοχή μέχρι το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ekriti έχουν ήδη γίνει δύο δοκιμές εν πλω του συστήματος υδρόλυσης με χρήση υποκατάστατων αντί για χημικές ουσίες, προκειμένου να διαπιστώσουν οι ερευνητές κι οι χημικοί που βρίσκονται πάνω στο πλοίο πως αντιδρά το σύστημα βαλβίδων και σωληνώσεων. Το αξιοσημείωτο για την διεθνή επιστημονική κοινότητα που έχει το βλέμμα της στραμμένο στο "πείραμα της Μεσογείου" είναι ότι οι χημικοί παράγοντες και οι πρόδρομες ουσίες ενδέχεται να κρυσταλλώνουν μέσα στο δίκτυο των σωληνώσεων, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.