Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Λίγο πριν από τον "πάτο" η Ελλάδα στις εργασιακές σχέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα έκθεση από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, μια οργάνωση «ομπρέλα» όλων των συνδικάτων στον κόσμο, θέτει στο μικροσκόπιο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε 139 χώρες.

Η ITUC αξιολόγησε με βάση 97 διαφορετικές μετρήσεις τα δικαιώματα των εργαζομένων , όπως η δυνατότητα να ενταχθούν σε συνδικάτα, η πρόσβαση σε νομική προστασία και ποια είναι η διαδικασία, η ελευθερία και οι γενικότερες συνθήκες.



Κάθε χώρα κατατάχθηκε σε μια κλίμακα από το 1 (για τις άριστες συνθήκες) έως το 5. Η Ελλάδα όπως μπορείτε να δείτε βρίσκεται στο 4!



Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε τουλάχιστον 35 χώρες , οι εργαζόμενοι έχουν συλληφθεί ή φυλακιστεί μόνο γιατί υπερασπίστηκαν τα δημοκρατικά τουςδικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς ή ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας. " Σε τουλάχιστον εννέα χώρες , οι δολοφονίες και οι εξαφανίσεις χρησιμοποιούνται τακτικά ως μέσο εκφοβισμού των εργαζομένων.

Η Δανία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κέρδισε το τέλειο σκορ, πράγμα που σημαίνει ότι τηρεί και τους 97 δείκτες των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Χώρες όπως η Δανία και η Ουρουγουάη άνοιξαν το δρόμο μέσα από αυστηρούςνόμους προστασίας της εργασίας τους, αλλά χώρες όπως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ δεν μπόρεσαν να τους μιμηθούν » είπε η γενική γραμματέας της ITUC Sharan Burrow σχετικά με τα αποτελέσματα της έκθεσης.

«Το επίπεδο ανάπτυξης μιας χώρας αποδεικνύεται μέσα από τις εργασιακές της σχέσεις κι όταν δεν είναι υψηλό αποτελεί μια αρνητική ένδειξη για την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της εργασίας» επισημαίνει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.