Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μηνιαία η καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία μετατρέπεται ο τρόπος καταβολής των εισφορών στον ΟΑΕΕ και οι υπόχρεοι θα πρέπει να τις καταβάλλουν κάθε μήνα, αντί για το δίμηνο, που ισχύει σήμερα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε εφαρμογή του Ν. 4254/2014 με τον οποίο τροποποιείται ο Κανονισμός του ΟΑΕΕ, θα εκδοθεί, μέχρι την 7η Ιουνίου, η υπουργική απόφαση με την οποία η καταβολή θα γίνεται πλέον σε μηνιαία βάση, «προκειμένου να διευκολύνει την καλύτερη διαχείριση από την πλευρά των επιχειρηματιών». Όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Εργασίας, η εφαρμογή θα γίνει από τη δόση του Ιουλίου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ακόμη ότι ίσως και την επόμενη εβδομάδα να υπογραφεί από το υπουργείο Οικονομικών και η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι επαγγελματίες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ που έχουν οφειλές κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013, εφόσον το εισόδημα τους δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τις 12.000 ευρώ, θα μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας και για τους ίδιους και για τα μέλη των οικογενειών τους, τους έμμεσα ασφαλισμένους, μέχρι το Φεβρουάριο του 2015. Η υπουργική απόφαση αφορά όσους δεν έχουν καταφέρει να μπουν στη ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Το ζήτημα της διευκόλυνσης καταβολής των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ είχε θέσει με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα ιδίως για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, δεδομένου ότι πολλοί επιχειρηματίες αδυνατούν να ενταχθούν στις υπάρχουσες ρυθμίσεις. Ο βουλευτής κατήγγειλε εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, με την οποία περιορίζεται η ισχύς της δωδεκάμηνης ρύθμισης, στην περίπτωση που γίνεται παράλληλα με τη ρύθμιση των 48 δόσεων.

Το πρόβλημα αναγνώρισε ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι θα ζητήσει από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ να εξετάσουν τη δυνατότητα να μπορούν να εφαρμοστούν οι δύο ρυθμίσεις (12μηνη και ρύθμιση 48 δόσεων), παράλληλα, χωρίς χρονικό περιορισμό για τη δωδεκάμηνη ρύθμιση.

Για το μείζον θέμα της αύξησης των δόσεων, ο υφυπουργός είπε ότι απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία και την πρωτοβουλία αυτή δεν την έχει μόνο η κυβέρνηση, αλλά και οι βουλευτές.

«Άρα, θα βοηθούσε στην κατεύθυνση αυτή μία συνεννόηση των δύο κομμάτων πιθανόν, ούτως ώστε να βρεθεί μία λύση, η οποία προσαρμόζει τη ρύθμιση σε τέτοιο επίπεδο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες, διότι μεγάλος αριθμός δεν εντάσσεται, επειδή η κάθε δόση είναι πάρα πολύ υψηλή», είπε ο υφυπουργός Εργασίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.