Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Προς κατάργηση της προφυλάκισης για χρέη στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες πολίτες προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Αλλαγές στις ποινές φυλάκισης που προβλέπει σήμερα η νομοθεσία για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά άνω των 5.000 ευρώ και για διάστημα άνω των 4 μηνών επεξεργάζονται συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως τη νέα ρύθμιση, με την οποία δεν θα διώκονται ποινικά και δεν θα οδηγούνται στη φυλακή οι οφειλέτες του Δημοσίου που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλές τους, προανήγγειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων που επικαλείται το «Έθνος», θα ευνοήσει και τους οφειλέτες του Δημοσίου που ήδη βρίσκονται στη φυλακή λόγω οικονομικής αδυναμίας εξόφλησης των οφειλών τους, καθώς θα αποφυλακιστούν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει ότι για την επιβολή των ποινών θα λαμβάνονται υπόψη το ύψος της οφειλής προς το Δημόσιο και η πραγματική οικονομική κατάσταση του οφειλέτη. Στόχος είναι να μην καταλήγουν στη φυλακή όσοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να ξοφλήσουν τα χρέη τους. Αντίθετα, για τους οφειλέτες που θα διαπιστώνεται ότι η μη καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών υποκρύπτει δόλο, θα υπάρχουν αυστηρότερες κυρώσεις, θα διώκονται ποινικά και θα οδηγούνται κατευθείαν στη φυλακή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.