Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις - Κανονικά η μεταφορά των μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες για αύριο, Τρίτη, κινητοποιήσεις των επαγγελματιών, που έχουν αναλάβει τη μετακίνηση 5000 μαθητών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι απειλούσαν να διακόψουν προειδοποιητικά τα δρομολόγια αυτή την εβδομάδα, αντιδρώντας στο πάγωμα των πληρωμών των ενταλμάτων τους, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Οι μεταφορείς αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, κατόπιν παρέμβασης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην έκτακτη σύσκεψη, που συγκάλεσε για το θέμα ο περιφερειάρχης, συμμετείχαν οι πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, Μιχαήλ Πεζίκογλου και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, Γιώτης Χαραλάμπους, καθώς και εκπρόσωποι των λεωφορειούχων.
"Η διαβεβαίωση που λάβαμε ήταν ότι εντός του επόμενου διημέρου θα προωθηθούν τα εντάλματα για την πληρωμή μας. Ελπίζουμε τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή η δέσμευση αυτή να γίνει πραγματικότητα", δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Πεζίκογλου.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των μαθητών στον νομό Θεσσαλονίκης γίνεται σήμερα με περίπου 200 λεωφορεία, αλλά σύμφωνα με τον κ.Πεζίκογλου το 80% των μεταφορέων είναι απλήρωτοι από το 2012. "Έχουμε Μάιο του 2014 και δεν έχουμε ακόμη πληρωθεί το 2012 και το 2013", είχε επισημάνει χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.