Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Μπράντλεϊ που έγινε... Τσέλσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αμερικανός στρατιώτης έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία.

Ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, που τον έβαλε πίσω από τα σίδερα της φυλακής για 35 χρόνια.

Τώρα το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά του στρατιώτη που πλέον ονομάζεται... Τσέλσι καθώς έλαβε τον Απρίλιο άδεια από δικαστή να αλλάξει το όνομά του και αναμένει την απόφαση για το αίτημά του να υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία.



Τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας που αντιμετωπίζει αναφέρθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια της δίκης του. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ έχει δώσει το πράσινο φως για τη μεταφορά των φυλακισμένων στρατιωτών σε πολιτικές φυλακές, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν στις ορμονικές θεραπείες που θέλουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Στίβεν Γουόρεν, εκπρόσωπο του Πενταγώνου, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ειδικά για την περίπτωση Μάνινγκ. «Όποια και να είναι η απόφαση που θα λάβουμε, θα συνδυάσουμε τις ιατρικές ανάγκες με την υποχρέωσή μας οι φυλακισμένοι να παραμείνουν στη φυλακή», είπε.

Ενδεχόμενη μεταγωγή του Μάνινγκ από τη φυλακή του Φορτ Λίβενγουερθ του Κάνσας απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των ομοσπονδιακών αρχών που διαχειρίζονται τα σωφρονιστικά ιδρύματα, τονίζουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.