Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επιστροφή στο Ισλάμ ή θάνατος για έγκυο στο Σουδάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια 27χρονη κατηγορείται για αποστασία επειδή παντρεύτηκε χριστιανό.

Λήγει σήμερα η διορία που είχε δώσει δικαστήριο του Σουδάν σε μια μία 27χρονη, που βρίσκεται στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της στο δεύτερο παιδί της, προκειμένου να εγκαταλείψει τη χριστιανική πίστη που ασπάστηκε πρόσφατα και να επιστρέψει στο Ισλάμ.

Διαφορετικά βρίσκεται αντιμέτωπη με την ποινή του θανάτου.

Η Mariam Yahya Ibrahim κατηγορείται για αποστασία και μοιχεία, καθώς τόλμησε να παντρευτεί ένα χριστιανό, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στις μουσουλμάνες.

Η τελική απόφαση, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.
Η περίπτωση της Mariam είναι η πρώτη που συμβαίνει στη χώρα.

Η 27χρονη γυναίκα συνελήφθη στις 7 Φεβρουαρίου και μπήκε στη φυλακή μαζί με τον 20 μηνών γιο της, όταν ένας συγγενής της κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε παντρευτεί χριστιανό.

Η Mariam θεωρείται μουσουλμάνα από προεπιλογή, επειδή γεννήθηκε στο Σουδάν, και κατά συνέπεια ο γάμος της με έναν χριστιανό θεωρείται εγκληματική πράξη, προσθέτει το δημοσίευμα.

Στις 4 του περασμένου Μαρτίου η νεαρή γυναίκα κατηγορήθηκε για μοιχεία και αποστασία.

Για τη μοιχεία θα τιμωρηθεί με 100 μαστιγώματα, ενώ για την κατηγορία της αποστασίας θα αποφασίστηκε να τιμωρηθεί με θάνατο, μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Ο σύζυγός της Daniel δεν επιτρέπεται να φροντίσει το παιδί τους, γιατί είναι χριστιανός κι έτσι το αγοράκι, που είναι σχεδόν 2 ετών είναι στη φυλακή με τη μητέρα του. Ο πατέρας του δεν επιτρέπεται να επισκεφθεί ή να δει το γιο του.

Φοιτητές από το Σουδάν διοργάνωσαν σειρά διαδηλώσεων κοντά στο Πανεπιστήμιο του Χαρτούμ τις τελευταίες εβδομάδες, ζητώντας να μπει ένα τέλος στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαιτώντας περισσότερες ελευθερίες και καλύτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Οι Αρχές αποφάσισαν την Κυριακή να κλείσουν το πανεπιστήμιο επ’ αόριστον.

Πρεσβείες των δυτικών χωρών και ακτιβιστικές οργανώσεις στη χώρα καταδικάζουν τις κατηγορίες και καλούν τη σουδανική, ισλαμιστική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία της πίστης, καταλήγει το δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.