Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Άφησαν τα μωρά τους για «εγγύηση» στο νοσοκομείο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», ένα ζευγάρι άφησε τα νεογέννητα δίδυμα βρέφη του στο νοσοκομείο Μακάρειος ως εγγύηση επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα έξοδα του τοκετού. Ο διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Πέτρος Μάτσας, ζήτησε την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας του ζεύγου Σεϊντογλου.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως γράφει η Αφρίκα, η μεταφορά για την γέννα στο Μακάρειο έγινε κατόπιν εισήγησης του γιατρού που παρακολουθούσε την μητέρα και τα δίδυμα στα κατεχόμενα. Τα βρέφη έμειναν για ένα μήνα στην θερμοκοιτίδα και για παρακολούθηση στο Μακάριο και ζητήθηκε το ποσό των 1.400 ευρώ για την καισαρική τομή, 139 ευρώ ημερησίως για την μητέρα και 400 ευρώ ημερησίως για το καθένα από τα δίδυμα.

Ο πατέρας, Μουζαφέρ Σεϊντογλου, όπως αναφέρεται, δεν μπορεί να πληρώσει το συνολικό ποσό που απαιτείται και το αίτημά του να υπογράψει γραμμάτιο – όπως γράφει η Αφρίκα – απορρίφθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου, με το αιτιολογικό ότι αυτό είχε γίνει παλιότερα, αλλά κανείς δεν ερχόταν μετά να πληρώσει το χρέος του.

Η απάντηση που πήρε από την διοίκηση του νοσοκομείου ήταν ότι “η μητέρα μπορεί να πάει στο σπίτι, αλλά τα παιδιά θα μείνουν εγγύηση στο νοσοκομείο”. Ο Σεϊντογλου, όπως αναφέρεται, ζήτησε οικονομική βοήθεια από το “υπουργείο” υγείας στα κατεχόμενα το οποίο όμως απέρριψε το αίτημα επειδή τα βρέφη γεννήθηκαν στο “νότο”.

Του είπαν δε ότι έπρεπε να αιτηθεί στο “υπουργείο” για χρήση θερμοκοιτίδας λόγω του κινδύνου προωρότητας, αλλά – σημείωσε ο ίδιος – όλοι ξέρουν πως στα κατεχόμενα δεν υπάρχει μονάδα θερμοκοιτίδων. Το “υπουργείο”, είπε ο Σεϊντογλου, του ανέφερε πως θα τον έστελνε στην Άγκυρα, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας και των παιδιών του όταν ο γιατρός τους είπε πως θα μπορούσε να γεννήσει ανά πάσα στιγμή.

Ο πατέρας, προστίθεται στο δημοσίευμα, αιτήθηκε βοήθειας και από την τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα, η οποία ωστόσο παρέπεμψε στο “υπουργείο” υγείας ως το αρμόδιο γι` αυτή την υπόθεση. Τα δίδυμα κοριτσάκια που γεννήθηκαν στις 13 Απριλίου, βγήκαν χθες από την θερμοκοιτίδα κι έχουν ονομαστεί Ζεϊτζιάν και Χεντιγιέ. Η «Αφρίκα» γράφει ότι οι γονείς περιμένουν τώρα βοήθεια για να μπορέσουν να βγάλουν από την “εγγύηση” τα παιδιά τους.

Το ζεύγος μένει στην κατεχόμενη Βιτσάδα και συνέλαβαν τα δίδυμα με την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης. Όπως δήλωσε ο πατέρας αναγκάστηκε να δεχθεί την υπερτιμημένη – όπως γράφει το δημοσίευμα – τιμή που τους είπαν στο Μακάριο λόγω του κινδύνου πρόωρου τοκετού. Στις δηλώσεις του στην «Αφρίκα» είπε ότι είχε δώσει 2.000 ευρώ προκαταβολή και αυτά τα είχε δανειστεί από αλλού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.