Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πειραιάς - Ακρόπολη σε 30' λεπτά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινούν σήμερα τα δρομολόγια της νέας λεωφορειακής κυκλικής express που συνδέει τον Πειραιά με το Μουσείο της Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας σε 30 λεπτά.

Η νέα γραμμή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ - Χ80» συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη), με την Ακρόπολη, το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Συνάγματος. Ο επιβάτης μπορεί να επιβιβάζεται και να μετακινείται σε σύντομο χρονικό διάστημα από και προς τον Πειραιά, την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, είτε με το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών κόστους 4 ευρώ, με το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετεπιβιβαστεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ, είτε με το τουριστικό εισιτήριο κόστους 20 ευρώ με το οποίο μετεπιβιβάζεται απεριόριστα για τρεις (3) ημέρες σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Δρομολόγια εκτελούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 7:00 π.μ. με αναχώρηση από την αφετηρία (επί της ακτής Ξαβερίου) έως τις 21:30 μ.μ. ανά 30 λεπτά.
H νέα γραμμή καλύπτει, κυκλικά, απόσταση εικοσιπέντε (25) χιλιομέτρων και πραγματοποιεί τις παρακάτω έντεκα στάσεις:

- «Αφετηρία - Terminal Χ80», επί της ακτής Ξαβερίου, µεταξύ των οδών Χατζηκυριακού Μαρίας και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφορειακής γραµµής 040.
- «ΟΛΠ - OLP to Athens», επί της ακτής Μιαούλη, µεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Κανάρη, έµπροσθεν του αρ. 81 (στοά).
- «Πειραιάς - Pireus Town Centre to Athens», επί της οδού 2ας Μεραρχίας, µεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Καραΐσκου, περί τα 10 µ. πριν από την υφιστάµενη στάση, αµέσως µετά την έξοδο του µονοπατιού της πλατείας.
- «Μετρό Συγγρού-Φιξ / Sygrou-Fix Metro Station» επί της λεωφόρου Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
- «Ακρόπολη - Akropolis», επί της λεωφόρου Συγγρού, µεταξύ των οδών Αθανασίου ∆ιάκου και Βασιλίσσης Όλγας, έναντι του αρ. 6.
- «Σύνταγμα - Syntagma», επί της πλατείας Συντάγµατος, µεταξύ των οδών Καρ. Σερβίας και Ερµού, µεταξύ του 2ου και 3ου στεγάστρου.
- «Ακρόπολη - Akropolis to Piraeus», επί της λεωφόρου Συγγρού, µεταξύ των οδών ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου και ∆αυίδ Ντεζιέ, έµπροσθεν του αρ. 4.
- «Πειραιάς - Pireus Town Centre to Piraeus», επί της λεωφόρου Συγγρού, πλησίον της υφιστάµενης στάσης ΟΑΣΑ στην κατεύθυνση προς Πειραιά.
- «Πειραιάς - Pireus Town Centre to terminal», επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, µεταξύ των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου Α', ακριβώς πριν από το µαρµαρένιο δάπεδο του προαυλίου του ∆ηµοτικού Θεάτρου.
- «ΟΛΠ- OLP to terminal», επί της ακτής Μιαούλη, µεταξύ των οδών έναντι Μπότσαρη και έναντι Φλέσσα, περί το 1 µ. πριν από τον στύλο της υφιστάµενης στάσης «Τελωνείο».
- «Αφετηρία - Terminal Χ80», επί της ακτής Ξαβερίου, µεταξύ των οδών Μαρίας Χατζηκυριακού και Κλεισόβης, πίσω από την αφετηρία της λεωφορειακής γραµµής 040.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.