Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Αίγιο: Με επιτυχία το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας της ΔΗΚΕΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα έργα των μαθητών εκτέθηκαν για δύο μέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου κερδίζοντας τις εντυπώσεις

Με κεντρικό θέμα τα δικαιώματα του παιδιού, την προστασία του από κάθε μορφής κακοποίηση, εκμετάλλευση, διακρίσεις & ρατσισμό και την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες του στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και το παιχνίδι, πραγματοποιήθηκε το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας του Δήμου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου στο Αίγιο. Κεντρική δράση του Φεστιβάλ ήταν η έκθεση δημιουργημάτων των συμμετεχόντων μαθητών στους τομείς των κατασκευών, του κολάζ, της δημιουργίας video, της φωτογραφίας, της ζωγραφικής, των κόμικς και της δημιουργικής γραφής παραμυθιού, θεατρικού κειμένου και ποίησης.

Τα έργα των μαθητών εκτέθηκαν και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου,προκαλώντας τον θαυμασμό, προβληματισμό και συγκίνηση σε όσους επισκέφθηκαν την έκθεση. Σημειώνεται πως εκτέθηκαν συνολικά 47 έργα (24 ομαδικά και 23 ατομικά) που δημιούργησαν 350 μαθητές από 9 συμμετέχοντα σχολεία (Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, Γυμνάσιο Ακράτας, Γυμνάσιο Αιγείρας, Γυμνάσιο Καμαρών, 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου).



Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εξέτασαν τα έργα προσεκτικά και όπως ομολόγησαν, το έργο της βαθμολόγησης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς όλα τα δημιουργήματα ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου. Συγκεκριμένα, τα έργα βαθμολόγησαν οι:

Η εναρκτήρια εκδήλωση του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δημιουργίαςπραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο), με ένα πολύ ενδιαφέρον ομαδικό εικαστικό εργαστήρι για μαθητές όλων των ηλικιών, με υπεύθυνη την κα Ανδριάνα Μαλτέζου, πτυχιούχο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το ίδιο απόγευμα, η μικτή μαθητική χορωδία από μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης και του Δημοτικού Σχολείου Τεμένης, υπό τις οδηγίες του καθηγητή μουσικής κ. Άγγελου Παπαγγελόπουλου, παρουσίασε στο κατάμεστο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς στην παραλία Αιγίου, μια πολυδιάστατη συναυλία με τραγούδια, video, θεατρικά δρώμενα και αφηγήσεις, αφιερωμένες στα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Ήταν μια εκδήλωση κατά γενική ομολογία συγκλονιστική.

Την Κυριακή 6 Απριλίου το πρωί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Απόλλων”προβλήθηκε η αντιρατσιστική ταινία “Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Λέμε όχι στο ρατσισμό”, μια διαδραστική κινηματογραφική ταινία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, παραγωγή του εκπαιδευτικού οργανισμού “Φωτόγραμμα”. Το ίδιο πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου, παρουσιάστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Μουσειοσκευή “Έχω δικαίωμα” για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, με υπεύθυνη τη νηπιαγωγό κα Αθηνά Σκανδάμη.





Το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Δημιουργίας, επίσης στο Πολιτιστικό Κέντρο, με επίσημη προσκεκλημένη και μέλος της Κριτικής Επιτροπής την η κα Εύα Σταμάτη, διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος,οι κ.κ. Δημήτριος Ελευθεριώτης-Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος -Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, Χαρά Γροσδάνη-υπεύθυνη του Τμήματος Υποστηρικτικών Κοινωνικών Δράσεων του οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και Θεόδωρος Στεφανίδης-Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ε.Κ.Α.ΜΕ. / Α.μ.Ε.Α. Αιγίου.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τη Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κας Βασιλικής Νάσση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.