Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ένα δέντρο, ζωντανό έργο τέχνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα μπορούσε να είναι έργο ζωγράφου, ένας τρισδιάστατος πίνακας μικτής τεχνικής… Θα μας μάγευε το ίδιο, θα θαυμάζαμε την δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη, τη σύνθεση των χρωμάτων και των υλικών. Πώς το σκέφτηκε αυτό τώρα, θα λέγαμε και τα «like» θα έπεφταν βροχή στο fb!

O Eukalyptus Rainbow είναι ένα ψηλό δέντρο, γνωστό ως το ουράνιο τόξο του ευκαλύπτου. Είναι το μοναδικό είδος Ευκάλυπτου που βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο. Το βρίσκουμε σε πολλά δάση στη Νέα Βρετανία, Νέα Γουινέα, Sulawesi και Μιντανάο.
Ο φλοιός του έχει ομαλή υφή και καθώς τον αποβάλλει αποκαλύπτει άλλα χρώματα στο εσωτερικό του. Έτσι αποκτά την εμφάνιση ενός ουράνιου τόξου. Από το φωτεινό πράσινο στο σκούρο μπλε, μετά μωβ, αργότερα ροζ-πορτοκαλί και καφέ.

Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία συμβαίνει σε διαφορετικές ζώνες του κορμού και σε διαφορετικά στάδια, τα χρώματα είναι ποικίλα και αλλάζουν συνεχώς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέντρο να μην έχει ποτέ ενιαίο χρώμα και κανένα δέντρο δεν έχει το ίδιο χρώμα με κάποιο άλλο. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 75 μέτρα και η διάμετρος του κορμού τα 2 μέτρα!

Πρόκειται για ένα ζωντανό έργο Τέχνης
Το υπέροχο αυτό δέντρο καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο σε φυτείες, κυρίως για τον ξυλοπολτό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χαρτιού. Είναι το κυρίαρχο είδοςΧ που χρησιμοποιείται για φυτείες ξυλοπολτού στην Φιλιππίνες.
Καλλιεργείται σε αρκετά μερη: στη Βραζιλία, το Κονγκό, την Κόστα Ρίκα, Ακτή Ελεφαντοστού, την Κούβα, τα Φίτζι, την Ονδούρα, τη Μαλαισία, το Πουέρτο Ρίκο, Σαμόα, Νήσοι Σολομώντος, Σρι Λάνκα, Ταϊβάν και σε επαρχίες της Κίνας.





Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.