Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Επικίνδυνα για τα μάτια τα γυαλιά «μαϊμού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.
Μπορεί πλανόδιοι να πωλούν γυαλιά ηλίου «μαϊμού» στο ένα δέκατο της τιμής έναντι των γνήσιων, ωστόσο είναι αμφιβόλου προέλευσης, ποιότητας και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να ρισκάρουμε την όρασή μας, προειδοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, χωρίς προφύλαξη, μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στα μάτια, αν δεν τα προφυλάξουμε με τα κατάλληλα γυαλιά, που πρέπει να τα φοράμε τους καλοκαιρινούς μήνες- ιδιαίτερα κατά τις ώρες από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΠΚΑ συνιστά κατά την αγορά γυαλιών ηλίου να προσέχουμε να φέρουν τη σήμανση CE, ότι δηλαδή είναι κατασκευασμένα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν τη μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μην δημιουργούν παραμορφώσεις.

Για τα μικρά παιδιά, το ΚΕΠΚΑ συστήνει στους γονείς να φροντίζουν τα γυαλιά που επιλέγουν να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών, από το σπάσιμο του φακού, αλλά και να προσέχουν το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες στο δέρμα.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι για όφελος των ματιών μας καλό είναι να συμβουλευόμαστε οπτικούς, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις, για την ασφάλεια των γυαλιών που πρόκειται να αγοράσουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.