Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κολυμπώντας με τους καρχαρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η «shark warrior» σε επικίνδυνες βουτιές - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι για τη Lesley Rochat να κολυμπά με καρχαρίες χωρίς κανένα δίχτυ ή άλλο μέτρο προστασίας. Δεν την αποκαλούν τυχαία «shark warrior» καθώς «πολεμά» με σθένος για την προστασία τους.

Η δύτρια φωτογραφήθηκε να κολυμπά με καρχαρίες τίγρεις αλλά και άλλα είδη στα ανοιχτά της Νοτίου Αφρικής και άλλα μέρη του κόσμου, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία τους.

Η εκστρατεία της τιτλοφορείται «Get Hooked on Conservation, Ban Drumlines» και έχει στόχο να σταματήσει η σφαγή των καρχαριών με τη χρήση διχτυών και δολωμάτων στη δυτική Αυστραλία και τη Νότιο Αφρική.

Τον Ιανουάριο η Αυστραλία σκότωσε τους πρώτους καρχαρίες που είχαν πιαστεί σε τέτοια δολώματα, σε μία πρακτική που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Η Rochat, ιδρύτρια της ΑfriOceans, υποστηρίζει, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως στη Νότιο Αφρική τέτοιες πρακτικές χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Rochat φωτογραφήθηκε γυμνή κρεμασμένη σε ένα από τα αγκίστρια που τοποθετούνται για να πιαστούν καρχαρίες.

«Περισσότεροι από 600 καρχαρίες και εκατοντάδες άλλα είδη θαλάσσιας ζωής, ανάμεσά τους φάλαινες και δελφίνια» σκοτώνονται με τον τρόπο αυτό κάθε χρόνο», γράφει η Lesley στο blog της.

«Ο ωκεανός είναι κυρίως τόπος των καρχαριών κι εμείς είμαστε επισκέπτες στον κόσμο τους. Δεν έχουμε δικαίωμα, επειδή σημειώνονται μερικές θανατηφόρες επιθέσεις κάθε χρόνο, να βγαίνουμε και να τους σκοτώνουμε», τονίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.