Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τέθηκε σε λειτουργία το αεροδρόμιο της Μυρίνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πληρώματα αεροσκαφών υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο δήμαρχος Καρδίτσας Κ. Παπαλός.

Δύο αεροσκάφη CESSNA 172 του εκπαιδευτικού οργανισμού επαγγελματιών πιλότων Horizon Aviation Academy που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, μετά από συνεργασία με την Αερολέσχη Κεντρικής Ελλάδος, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μυρίνης του Δήμου Καρδίτσας που τέθηκε σε λειτουργία μετά την αδειδότησή του και εκτέλεσαν πτήσεις από αυτό.

Όπως ανακοινώθηκε, τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο δήμαρχος Καρδίτσας Κ. Παπαλός, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, καθώς και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Κεντρικής Ελλάδος Ευάγγελος Μαρκινός, οι οποίοι πέταξαν με τα δύο αεροσκάφη πάνω από την Καρδίτσα και τη γύρω περιοχή.

Οι χειριστές των αεροσκαφών, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κατάσταση που βρίσκεται το αεροδρόμιο της Μυρίνης, καθώς και την επιθυμία τους να επαναλάβουν τις πτήσεις τους στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου 2014 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την οποία αδειοδοτήθηκε το πεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών Μυρίνης. Από τότε μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί για την προσγείωση-απογείωση 12 αεροσκαφών, μονοκινητήριων ή δικινητήριων. Το επόμενο βήμα είναι να δρομολογηθούν παρεμβάσεις, όπως η δημιουργία χώρου στάθμευσης για αεροσκάφη και αυτοκίνητα, ενώ σε επόμενο στάδιο σχεδιάζεται η κατασκευή ενός κτηρίου και η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.