Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Διάσκεψη για τη νησιωτικότητα από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Διάσκεψη υψηλού επιπέδου με θέμα «Νησιωτικότητα: Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και θέσεων εργασίας», διοργανώνει αύριο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η Ελλάδα βασιζόμενη στην πεποίθηση ότι οι θαλάσσιες και ναυτιλιακές δραστηριότητες αποτελούν μία αστείρευτη πηγή ανάπτυξης και ευημερίας για όλη την Ευρώπη, αποφάσισε να αναδείξει τη «ΘΑΛΑΣΣΑ» ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εν λόγω πυλώνας περιλαμβάνει μια σειρά από θέματα, όπως την Πολιτική Θαλασσίων Μεταφορών, την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, τη δια Θαλάσσης Μετανάστευση, την Ασφάλεια στο Θαλάσσιο χώρο και ιδιαιτέρως τη νησιωτικότητα.

Στη διάσκεψη, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα παρουσιάσει τις πτυχές της ολοκληρωμένης πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο στον τομέα της νησιωτικότητας.

Έχει δε κληθεί να παρουσιάσει την εμπειρία της και να καταθέσει τις απόψεις της η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη.

Επίσης, θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχ. Παπαδόπουλος, χαιρετισμό δε θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ευγενίδειου Ιδρύματος Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.