Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«Κάνε μια Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό!»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Υ.Α. του ΟΗΕ στηρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου.

Τη διοργάνωση του 15ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γουσού Κουνγκ Φου, το οποίο φέτος αφιερώνεται στον αγώνα ενάντια στη μισαλλοδοξία, στηρίζει το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), στο πλαίσιο της εκστρατείας «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!».

Το Πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου, θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Απριλίου, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 5:00 μ.μ., στο Κλειστό Γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη (Κοραή & Μ. Βασιλείου). 


«Κάνε μια Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό!»

Φέτος, αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών. Περισσότεροι από 900 αθλητές από 70 αθλητικούς συλλόγους όλης της χώρας θα διαγωνιστούν σε επιδείξεις σκιαμαχίας (ταολού), αγώνες πλήρους επαφής (σάντα) και ημιεπαφής (τσιντά). Εκπρόσωποι της Υ.Α. θα βρίσκονται στο γήπεδο, προβάλλοντας βίντεο, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και μεταφέροντας μηνύματα ενάντια στη ρατσιστική βία.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η παραδοσιακή κινεζική τέχνη του Γουσού Κουνγκ Φου ενώνει χιλιάδες ανθρώπους που επιδίδονται σε αυτή, σε περισσότερες από 70 χώρες. Ένα από τα βασικά της μηνύματα είναι το «Κάνω Κουνγκ Φου για να κάνω φίλους», το οποίο προάγει την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη. Μία από τις σημαντικότερες μορφές στην παράδοση του Κουνγκ Φου είναι ο μοναχός Σαολίν, ο οποίος βοηθά τους πιο αδύναμους, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας. Εξάλλου, στη μαχητική τέχνη του Κουνγκ Φου, το παιχνίδι σταματά όταν πέσει κάτω ο ένας εκ των δύο συμμετεχόντων, ως ένδειξη σεβασμού σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε δεινότερη θέση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.