Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στην Αθήνα οι «1οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κεντρικό σύνθημα «Παιδεία μέσω του Αθλητισμού».

Στην Αθήνα πραγματοποιούνται έως 4 Απριλίου,οι «1οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες», με συμμετοχές μαθητών Λυκείου από όλες τις χώρες του κόσμου. Η αθλητική και πολιτιστική γιορτή με κεντρικό σύνθημα «Παιδεία μέσω του Αθλητισμού», αποτελεί συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, με τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation – ISF), την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.) και τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.).



Στους αγώνες συμμετέχουν μαθητές από τη Γαλλία, την Τουρκία και την Κύπρο. Επίσης μαθητές και μαθήτριες των Special Olympics Hellas.

Οι αγώνες από τη φύση της διοργάνωσης μπορούν ν’ αποτελέσουν ισχυρό μοχλό ποιοτικής παρέμβασης στο Αθλητικό κίνημα, προσφέροντας το παράδειγμα του αγνού, άδολου και υγιούς συναγωνισμού, τη χαρά και την αξία της συμμετοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η συνεργασία με την ISF προβλέπει την επίσκεψη σχολείων από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Μαθητές από τα πέρατα της υφηλίου θα επισκέπτονται τη χώρα μας και θα παρακολουθούν ειδικά βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς και δημιουργώντας παράλληλα νέες γενιές φιλελλήνων. Επιπλέον θα συνεισφέρουν στην αύξηση του τουριστικού μας προϊόντος, σε περιόδους μάλιστα του έτους με χαμηλή κίνηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.